Bach Remedies and short, meaningful reads as gentle reminders that meaning, beauty and joy are within us.

The Bach Flower Remedies revitalize, restore the inner well being, help us in bringing to light the positive qualities we possess and in overcoming fears, depressions and states alike.


Let your soul grow

Saturday 4 December 2010

intrebare buna


am fost azi la raw.s. aici. :)
un magazin de produse bio si de delicioase preparate netrecute prin foc. raw.
(am asistat si la o interesanta prezentare de uleiuri esentiale pentru aromaterapie. eu una le folosesc in lampa odoranta pentru comfortul olfactiv si dispozitia placuta pe care le creaza in casa. )

am vorbit putin cu Andreea despre terapii in general si depsre remediile florale.
mi-a pus o intrebare foarte buna: "dar crezi ca toate astea ajuta, daca nu ne confruntam cu problemele pe care le avem si le ocolim ?"
evident ca nu ajuta nici o terapie daca nu ne mobilizam si nu suntem sinceri cu noi. confruntarea este cea prin care recunoastem ca avem problema, acceptam si cautam cai de a o rezolva.

partea de retinut aici este ca, in cazul terapiei florale, cu florile pentru suflet nu avem cum sa ocolim problema. ele nu mascheaza nimic.
starea noasta mentala si emotionala, atitudinea noastra verbala, nonverbala si corporala arata de ce remedii avem nevoie.

ele aduc clarificarea unor stari interioare, straturilor emotionale si mentale, iar persoana care le ia simte efectul in timp. prin clarificare si reasezare armonioasa contactul nostru cu fiinta noastra, sinele nostru, este restabilit si incuarajat.
de acest contact avem nevoie toata viata, pentru a ne mentine fericiti, a ne implini frumos, a ne pastra vitalitatea.

da, da, stiu .. :) o sa ziceti ca suna frumos in teorie, dar ca in practica e greu... cand ceva nu merge sau ne doare...ce facem ? nu ne putem hrani cu teorie ...

atunci avem optiunea de a incerca sa rezolvam, pornind de la noi, ne clarificam, repozitionam in armonie, iar florile pentru suflet exact in aceasta directie ne ajuta.

sa privim in noi si sa pastram legatura cu fiinta noastra, cu izvorul nostru de vitalitate, creativitate, intuitie.

acest lucru presupune - foarte important - sa lucram mereu cu noi, sa privim mereu in noi si sa vedem care sunt acele plusuri de care dispunem (de ex: oamenii din viata noastra, calitatile personale). sa ne bucuram de ele si sa le cultivam. caci ele sunt instrumentele noastre in rezolvarea problemelelor. mici sau mari. nimeni nu e perfect si nimeni nu spune ca este usor. dar avem la dispozitie fiecare zi pentru a ne demonstra cu bucurie indemanarea.